Hollywood

Annonse


Hollywood legger ut filmene

HollywoodSony, Warner Bros, MGM, Paramount og Universal har sammen annonsert et stort online initiativ for å distribuere film på Internett. Tjenesten har foreløpig fått kodenavnet MovieFly.

Det vites enda ikke om den planlagte forretningsmodellen vil være økonomisk lønnsom for Hollywood-selskapene, skriver CBSMarketWatch. Ideen er at studioene skal forsøke å forhindre at piratkopiering av film over Internett antar Napster-aktige proporsjoner,

Filmselskapene innrømmer at de selv har skapt et vakuum for piratene å fylle, ved å ikke gjøre produktet sitt tilgjengelig på lovlig vis. Men Hollywood tror vil gjøre suksess på nett, basert på antagelsen om at surfende filmentusiaster foretrekker å laste ned filmene på lovlig vis fremfor piratkopier.

Kun digital leie

Det gjenstår likevel å se om dette vil gjøre seg gjeldende, da filmene først vil bli gjort tilgjengelig for nedlasting fra MovieFly 1-2 måneder etter at de har havnet på hyllene til videoutleierne.

Annonse


I første omgang vil det heller ikke bli mulig å beholde filmene på harddisken. I stedet blir filmene automatisk slettet etter 24 timer. Prisen vil sannsynligvis være på under femti kroner per film.

De fem selskapene vil også la andre selskaper som Fox, Disney og Dreamworks distribuere sitt materiale gjennom MovieFly. Tjenesten skal lanseres mot slutten av året, eller tidlig 2002.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse