Titanic 2

Annonse


Hollywood går for Linux

Titanic 2Kassasuksesser som «Titanic» og «Shrek» er allerede laget med Linux. Og filmen «Anti-turst», som var et dårlig kamuflert angrep på Bill Gates og Microsoft (med sjefen som en ravende gal despot med drømmer om verdensherredømme.), framstiller Linux-utviklere som revolusjonshelter som kjemper mot monopol-overmakten.

Lucas

En av de betydelige selskapene som nå vurderer Linux, er Pixar, som i sin tid ble startet av Apple-sjefen Steve Jobs. Pixar lager tegnefilmer basert på dataanimasjon.

George Lucas, mannen bak «Star Wars»-filmene, er også interessert. Han selskap Industrial Light and Magig har nærmest monopol på spesialeffekter innen skrekk- scifi og action-sjangrene. Dette selskapet vurder nå å helt over til Linux.

Revansj

Kjernen i det hele er IBM, som det siste året har satt alle kluter til for å etablere Linux som plattform i alle deler av næringslivet. Selskapet, som på mange måter har tapt store deler av sitt tradisjonelle marked til Microsoft på programvaresiden og asiatiske PC-produsenter på maskinvaresiden, satser nå alt på å ta revansj.

Annonse


– I løpet av de neste 12 til 18 månedene vil markedssegmentet som Hollywood utgjør flytte i stor stil over til Linux-plattformen, sier IBMs direktør for media og underholdning, Steve Canepa, til nyhetsbyrået Reuters.

Må programmere

Han får støtte fra de som sitter og lager monstre, fall fra skyskrapere og intergalaktiske stjernekryssere ved kontorpultene i filmbyen.

– Hyllevare kan bare ta deg et stykke på vei. Men når det gjelder å strekke strikken lenger, kreves det en robust arkitektur som folk kan programmere i, sier grunnleggeren av selskapet Alias/Wavefront, som blant annet leverer animasjonseffekter under navnet Maya.

Også SGI

SGI vil på ingen måte sitte rolig å se på at IBM kaprer markedet. De har tradisjonelt satset på operativsystemet IRIX – en Unix-variant. Men allerede for to år siden begynte de å levere sine arbeidsstasjoner med Linux, og tror at etterspørselen etter maskiner med åpen kildekode bare vil øke på deres kjernemarked.

– Linux er en svært attraktiv plattform for folk i Hollywood, fordi de er så kresne på den tekniske biten. Vi skal fortsatt prøve å være maskinleverandør for filmindustrien, sier Greg Estes i SDI til Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse