Annonse


Fire av ti vil ha bredbånd

42 prosent av befolkningen i Oslo, Stavanger Bergen og Trondheim har enten fått eller vurderer å få installert bredbånd hjemme, ifølge undersøkelsen, som Norsk Gallup har gjort for bredbandsleverandøren NextGenTel.

Tre prosent har bredbånd hjemme allerede, mens 39 prosent sier de har vurdere å skaffe seg bredbånd hjemme. 58 prosent har ikke vurdert bredbånd i det hele tatt, skriver Stavanger Aftenblad.

Mange vet, men hva?

Bredbåndsdebatten i Norge har i det minste hatt én positiv effekt: 56 prosent av de spurte svarer at de vet hva begrepet står for. Men det er mindre klart hva de faktisk vet. I undersøkelsen er ADSL definert som bredbånd, selv om den i sin vanligste konfigurasjon ikke tilfredstiller kravene om en toveis forbindelse på 2 mbps.

Yngre nordmenn er naturlig nok best oppdatert, og menn er mer oppdatert enn kvinner. I Bergen, hvor det er flere bredbåndstilbydere aktivt på markedet (blant annet NextGenTel) svarte 47 prosent at de hadde hørt om ADSL, mens i Oslo var tilsvarende tall 39 prosent.

Annonse
Bredbånd = internett

59 prosent av de spurte sa at de har Internett hjemme i dag. Blant dem som vurderer å skaffe seg bredbånd er det naturlig nok en overvekt av personer som allerede har Internett. Menn har i langt større grad enn kvinner vurdert å installere bredbånd.

Pris og hastighet fremheves som viktigste kriterier for vurdering av bredbånd. av de fleste.

Norsk Gallup foretok intervjuene på telefon i juni 2001. Utvalget bestod av 574 tilfeldig utvalgte personer over 15 år i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

(Telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse