Piratfilm

Annonse


Avslørte videokryptering

PiratfilmHDCP (High-bandwidth Digital Copy Protection) er filmbransjens påstått bombesikre system for å hindre at noen stjeler gullkalven deres. Systemet går mye lenger enn det vi har sett på DVD og andre digitale bildemedier så langt.

HDCP krypterer hver enkelt piksel i det de flytter seg fra PC eller multimediaboks til en skjerm. Maskin og skjerm »håndhilser» innledningsvis ved hjelp av asymmetrisk koding. Deretter starter en prosess som endrer verdiene med ujevne mellomrom.

Systemet, som er utviklet av Intel, brukes i flere former for digital overføring av bilder – som kringkasting, videokiosker og overføring av film fra distributører til kinoer.

Det er dette systemet Niels Ferguson påstår han har klart å knekke – selv om det teoretisk ikke burde la seg gjøre. Han presenterte sine erfaringer på sikkerhetskongressen Hackers At Large 2001 (HAL) i Nederland mandag, men ville ikke gi fra seg den eksakte koden.

Annonse
Grunnen er at han frykter rettslige skritt fra filmbransjen, under henvisning til den amerikanske opphavrettsloven Digital Millennium Act. Rådet om å holde informasjonen tilbake har han fått av Electronic Forntier Foundation (EFF) – organisasjonen som kjemper for borgerrettigheter og ytringsfrihet på nettet.

Ferguson har alt å tape. Han har en godt betalt jobb som respektert krypteringsekspert i Nederland. Jobben innebærer at han må reise ofte til USA. Skulle han lide samme skjebne som den russiske ».pdf-hackeren» Dmitri Sklyarov, vil han miste både jobb og innreisetillatelse til USA.

– Jeg ville miste pensjonen og gå konk. Men før eller seinere kommer en eller annen som er modigere, har mindre penger og ikke behov for å reise til USA til å legge ut koden, sier han til SecurityFocus.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse