Temptation Island

Annonse


Gir fra seg Temptation Island

Temptation IslandTidligere i år registrerte Hilt temptationisland.no, ifølge ham selv for å stikke kjepper i hjulene på TV Norges planlagte TV-program Temptation Island. Dette resulterte i en del medioppstyr, og det ble blant annet snakk om at produksjonsselskapet Fox Entertainment og TV Norge ville gå rettens vei for å sikre seg domenet.

Nå kan Stefan Hilt fortelle til ITavisen.no at han ikke har noen videre bruk for domenenavnet, og at han derfor vil overlate det til TV Norge uten videre om og men.

– Hvis TV Norge vil ha navnet tilbake, skal de få det uten å måtte betale for det. Vi skal ikke bruke det til noe, og det var aldri meningen å tjene penger på det, sier Hilt.

Prøvde å selge likevel?

Dette stemmer derimot ikke helt med historien slik TV Norge forteller den. Jan Høvig i TV Norge Interaktiv sier at Hilt opprinnelig forsøkte å be om betaling for domenenavnet.

Annonse


– Han ringte meg i juli og snakket om at han ønsket en eller annen form for betaling. Da jeg fortalte ham at vi ikke var interesserte i noe slikt overhodet, sa Hilt at han kunne overføre domenet til oss uten omkostninger. Jeg svarte at det hadde vært fint, og at det måtte han gjerne gjøre.Hilt hevder på sin side at han bare forlangte betaling for omregistreringen, og at han ikke prøvde å selge domenenavnet. Det har han heller ikke anledning til, i følge NORIDs regelverk.

TV Norge er ellers ikke så fryktelig bekymret for at noen andre disponerer temptationisland.no, da de uansett i stedet bruker www.tvnorge.no/temptation.

– Det er forsåvidt greit å spekulere i domenenavn, og det er i utgangspunktet opptil produksjonsselskapet (Fox) å beskytte merkenavnet sitt. Vi har bare kjøpt rettighetene for å vise programmet, og benytter oss av TV Norges nettsted for å legge ut informasjon, sier Høvig til ITavisen.no.

Idelogiske påstander

Hilt selv holder likevel fast ved at registrerte han domenenavnet utelukkende av ideologiske årsaker, ikke for å selge det med fortjeneste.

– Jeg har sett den britiske versjonen av programmet flere ganger, og det er ganske sinnsyke greier. Men vi har fått utrette det vi ønsket nå, sier Hilt til ITavisen.no.

Høvig synes dette utsagnet er noe merkelig, og mener at hvis Hilt virkelig gjorde dette av ideologiske grunner, kunne han for eksempel ha lagt ut et eller annet budskap på temptationisland.no. Nå står sidene tomme, bortsett fra en «under construction»-notis.

Gammel rev

Dette er langt fra første gang Stefan Hilts diverse sprell har skaffet ham uvenner. Det hører også med til historien at bergenseren i skrivende stund er midt inne i en hard rettsak med Sony, som er ute etter domenenavnet Playstation2.no.

Hilt driver nemlig selskapet MultiMedia Import AS, og sitter blant annet på domenenavnene playstation2.no, xbox.no, gamecube.no, og gameboy.no. MultiMedia Import driver såkalt gråsone-import av spillprodukter direkte fra Japan og USA, og kan derfor selge de etterspurte varene gjennom sine nettsteder mange måneder før de offisielle importørene får produktene ut til norske forhandlere.

Hilt innrømmer at det er store sjanser for at han må overgi playstation2.no, men mener samtidig det er helt uaktuelt å betale noen form for oppreisning til Sony.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse