PanasonicGD95

Annonse


Slik blir Panasonic GD95

PanasonicGD95Noen revolusjon er det ikke snakk om, for telefonen har stort sett den samme teknologien og de samme applikasjonene som vi kjenner fra Panasonics tidligere modeller. De største nyhetene er en skjerm på hele 100×130 punkter, en e-postklient med mulighet for å laste ned post fra tre ulike POP-kontoer, samt en fem-veis joystick til navigeringen.

Ringelyd via SMS

Ellers byr GD95 på mulighet for å laste ned ringelyder via SMS. Det dreier seg riktig nok ikke om de ringetonene som i dag annonseres for Nokia-eiere i alle landets aviser og ukeblader, men om ringelyder som i utgangspunktet skal kunne bestilles gratis fra fabrikkens hjemmesider.

Plastfaktor

Telefonens design er ikke mye å rope hurra for. Her er nok av hjørner og skarpe kanter, og selv om antenna er blitt noe kortere er det fortsatt en relativt lang telefon å bære i lomma. Forsøket på å få dekslene til å se ut som metall avsløres raskt, og ødelegger litt for totalintrykket.

Ikke GPRS

Panasonic har lenge annonsert at de vil komme med en GPRS-telefon. Det gjør de også, men ikke på denne modellen slik planen oprinnelig var. I stedet kommer det om ikke lenge en ny modell, GD96, som er samme telefon som GD95 pluss GPRS.

Annonse
Kalender

GD95 har adressebok med plass til 200 oppføringer (+SIM). Den har også en kalender/avtalebok som det i dag dessverre ikke er mulig å synkronisere mot PC, PDA eller annet PIM-utstyr. Den har innbygget modem, men ingen IR-port.

Datakabel kan kjøpes separat, men uten mulighet for synkronisering, GPRS eller HSCSD blir det like vel ingen typisk profftelefon.

Brannbilen ringer for deg

Vi nevner ellers at GD95 har plass til en hel tekstmelding (160 tegn) på skjermen, den kan spille polyfone ringemelodier (lirekasse) og du kan spille inn to egne lyder som også kan brukes som varslingstoner. Som standard i telefonen ligger gjøkens »ko-ko» og en brannbilsirene.

Telefonen har 30 innbygde bakgrunnsbilder, og kan programmeres slik at fargen i displayet (3 valg) og ringetonen forteller hvor anropet kommer fra. GD95 har også T9 tekstinput, samt WAP 1.2.1. Ettersom den ikke har GPRS har du imidlertid liten glede av push-mulighetene i denne WAP-standarden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse