Dagens DillDall

Annonse


Hvordan plage vettet av spammere

Dagens DillDallHusker du den gamle virtuelle psykologen Eliza? Dette var rett og slett et slags enmanns chatte-program, deg mot datamaskinen, hvor du konstant ble servert totalt ubrukelige og frustrerende – men ofte grammatisk korrekte og relevante – svar uansett hva du prøvde å si.

En typisk konversasjon:

Eliza: Hello. I am ELIZA. How can I help you?
Martin: Hi Eliza, my name is Martin.
Eliza: I have told you before, I do not care about names.
Martin: But names are nice.
Eliza: Would you like it if they were not nice?
Martin: No.
Eliza: You are being a bit negative.
Martin: Oh, sorry.
Eliza: Apologies are not necessary.

osv…

Annonse


Litt som en time hos psykologen med andre ord.

Det geniale er at en oppfinnsom programmerer nå har laget et lite program som lar deg bruke den samme kunstige intelligensen til Eliza for å automatisk generere svar på plagsomme e-postbeskjeder. Du mater rett og slett inn en tekstfil, og får tilbake den genererte mailen du kan sende som svar til spammeren.

Ulempen er at du foreløpig er avhengig av å kunne fikse og trikse litt med programmeringsspråket Perl for å kompilere og få programmet til å fungere, men alle som klarer å navigere seg rundt på en Unix-kommandolinje kan finne programkoden på www.perlmonks.org.

En online versjon av gode gamle Eliza er å finne her. Vær klar over at dette er sterk kost for de utålmodige og lett irriterbare.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse