Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Grove programpirater arrestert

Fire personer mistenkt for piratkopiering i stor stil ble nylig arrestert med Microsoft-programvare for nærmere 100 millioner kroner i sin besittelse.

Deskill
Gjengen sto bak det Microsoft beskriver som en «stor sofistikert operasjon», hvor forskjellige versjoner av piratkopierte programmer ble smuglet inn fra Asia og solgt billig i USA. CD-plater med programvare til en verdi av 10.5 millioner dollar (ca. 95 millioner kroner) ble beslaglagt, og fire personer arrestert av FBI. En femtemann er fremdels på frifot.

FBI har vært på jakt etter denne banden i over et år. På den beslaglagte programvaren var blant annet et stort parti med Windows Millenium Edition, hvor piratene ikke hadde lykkes i å replisere Microsofts hologram-trykk på CD-platene. Billige hologram-klistremerke som lett lot seg rive løs avslørte kopiene, melder Reuters.