Bjørn Carslen

Annonse


Går etter bank-kræsj

Bjørn CarslenSpekuleringene i at årsaken til bankkollapsen hos Fellesdata var en feilsletting av disker fulle av kontoinformasjon blir nå bekreftet av EDB Teamco, driftssentralen til EDB Business Partner.

Skulle teste sikkerheten

I en pressemelding forteller selskapet ironisk nok at det hele oppstod under en «ytelsestest av sikkerhetsløsningen». Testen involvert et sett av nye disker som sto plassert på et alternativt kjørested. På grunn av feilkoblingen ble instruksjonen om diskklargjøring rutet til det primære driftsanlegget på Skøyen i stedet for mot kopiløsningen. 288 av omlag 1000 diskvolumer i anlegget på Skøyen ble dermed gjort utilgjengelig, melder Teamco.

Går på dagen

Bjørn Carlsen, daværende adm. direktør i Teamco, velger å gå fra sin stilling etter episoden, med umiddelbar virkning fra 10. august.

– Uansett om det var en underleverandør som hadde sviktet, eller om det var en menneskelig svikt, eller det var sånn eller slik, er det klart at Teamco er ansvarlig. Det ingen hadde trodd kunne skje, skjedde. Jeg tok det objektive ansvaret for det som skjedde, selv om jeg selv verken tastet det ene eller andre, sier Bjørn Carlsen til nettstedet digitoday.no.

Teamcos forklaring på hva som egentlig skjedde finner du på www.teamco.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse