Annonse


FunCom dropper Xbox

FunCom har stått for en rekke spill på forskjellige konsoller, blant annet SNES, Sega Genesis, og Playstation. Men det er først med årets lansering av det nettbaserte rollespillet Anarchy Online at det norske selskapet virkelig har skapt seg et navn i spillverdenen.

Det er denne retningen FunCom nå ønsker å fortsette i, og alle konsollprosjekter skrinlegges derfor til fordel for Anarchy Online og det kommende spillet Midgard.

– Vi har tatt en strategisk beslutning om å bevege oss ut av konsollutvikling, og gjør dermed FunCom til et mer fokusert selskap. FunCom har jobbet ekstremt hardt med å etablere seg i det markedet for massive multi-player online spill, og det er her vi har vår styrke, sier president Andre Backen i en pressemelding fra FunCom.

30 ansatte må gå

I praksis betyr dette at FunComs avdeling i Irland avvikles innen to måneder. FunCom Dublin har i dag 30 ansatte, og er i full gang med utviklingen av det som skulle bli FunComs første spill for Xbox: Jet Sprint MX.

Annonse


– FunCom reduseres altså fra 180 til 150 ansatte. Men selv om vi mister konsolldelen, så trapper vi stadig opp bemanningen vår på online-siden, sier informasjonssjef Marit Lund til ITavisen.no.

FunCom kunne i mai vise oss grafikk og videosnutter fra Xbox-spillet Jet Sprint MX. Men hva som nå skjer med det uferdig racerspillet er usikkert.

Usikkert om båtspill

Racerbåt-spillet Jet Sprint skulle etter planen lanseres sommeren 2002, altså et par måneder etter norgeslanseringen av Xbox. Hvorvidt dette fremdeles vil skje, kan ikke FunCom svare på.

– Det er foreløpig usikker med hva som skjer med Jet Sprint og Funcom Dublin. Kanskje blir de kjøpt opp av noen andre, og muligens blir spillet gjort ferdig, sier Lund.