Hopp til navigasjon Hopp til innhold

WLAN knekkes på ett kvarter

Ved hjelp av en 40 bits universalnøkkel klarer smarte hackere å knekke et trådløst nettverk i løpet av 15 minutter. Det går fram av en ny rapport om WLAN-sikkerhet.

Proxim trådløs adapter
Rapporten er utarbeidet av tre av verdens fremste kryptografer (eksperter på kodeknekking) på oppdrag fra universitetet i Maryland . Den beskriver i detalj hvor enkelt det er for utenforstående å bryte seg inn på et WLAN (Wireless Local Area Netwrk). Ved å angripe den såkalte RC4-algoritmnen, der sikkerhet i 802.11-baserrte trådløse nettverk ligger gjemt, er det mulig å få ubegrenset tilgang.

Programvare

I følge ekspertene trenger man bare en bærbar PC med WLAN-kort og programvare for å komme i gang. Slik programvare har ikke vært tilgjengelig på nettet hittil, men ekspertene sier at det bare er et tidsspørsmål før det dukker opp.

Gruppa simulerte et angrep, og de er skremt over hva de fant. Dette er en smal sak for den som har peiling, hevder de.

Skalerer

– Konsekvensene for WLAN er store, først og fremst fordi du kan finne nøkkelen på omtrent 15 minutter med en 40-bits nøkkel. Programmet vi lagde skalerer seg linæert i forhold til antallet bits som blir brukt. Derfor gjør det ingen forskjell om du øker krypteringen til 128 bits, sier prosjektlederen, professor Bill Arbaugh ved Institutt for datavitenskap ved Maryland-universitetet til EETimes.

Gode råd

Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA), organet som styrer WLAN-standarden, har råd å gi for den som nå måtte begynne å føle seg nervøs:

  • Installer det trådløse nettverket utenfor brannmurenInstaller VPN (Virtual Private Network)Gi aldri nøkkelkoden, og endre den regelsmessig.
  • Følger du disse rådene, er sjansene for innbrudd noe mindre. Samtidig håper WECA på at bedrifter vil satse mer på VPN nå som den labre sikkerheten er dokumentert.