Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye iMac’er likevel

Mange ble skuffet da Apple likevel ikke kunne presentere nye iMac’er under MacWorld Expo i New York for to uker siden. Nå ser de ut til å komme neste år.

Ny iMac
Dette skriver The Register, som med sin steile holdning til Microsoft og Intel-verdenen vanligvis har gode kilder i Apple-systemet.

I følge nettstedet var alt klart for lanseringen av en helt nye iMac-serie 18. juli, da MacWorld Expo-messen gikk av stabelen i New York. Men til manges skuffelse lanserte den karismatiske sjefen Steve Jobs bare kraftigere iMac’er – med nøyaktig samme design som de gamle.

Svakt privatmarked årsak

I følge The Register ble de nye modellene ikke lansert fordi privatmarkedet i USA viste klare svakhetstegn. Selv om PC-salget generelt gikk ned, så det litt lysere ut PC-salget til private hjem gjennom de store elektrokjedene

Men Apple regner ikke sin iMac som et PC-produkt. Det er et livsstilsprodukt på linje med stereoanlegg fra B&O og bredskjerm-TV fra Sony.

Markedet for slike produkter har vært på hell en stund, og synes ikke å ta seg opp igjen med det første.

LCD-skjerm

Den nye serien skal i følge The Register ha flat LCD-skjerm i stedet for vanlig billedrør-basert skjerm. Dette er i tråd med Apples nye strategi, der de kutter ut CRT-skjermen helt i sitt øvrige sortiment.

The Register antyder at den mest sannsynlige lanseringsdatoen er tidlig 2002. Dette fordi Apple tradisjonelt har smelt til med sine pang-nyheter like etter årssiftet.