Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kina: – Vi lagde ikke Code Red

Den kinesiske regjeringen benekter på det sterkeste at det er de som står bak Code Red-viruset. Dette på tross av signaturen er «Hacked by Chinese».

Kinas flagg
I følge en nettverks- og sikkerhetsekspert som jobber for den kinesiske regjeringen er viruset altfor sofistikert til at det kunne vært laget av kinesiske hackere.

Underlig

Uttalelsen virker umiddelbart noe underlig, siden kinesiske hackere hittil ikke har ligget noe tilbake for verken russere, amerikanere eller tyskere i å skrive smart kode.

Overfor nyhetsbyrået Reuters vil eksperten ikke en gang oppgi hva han heter – bare at etternavnet er «Fang».

rammer ikke Kina

Mens over 200 000 store serversystemer i USA og Europa er rammet, har viruset ikke hatt noen effekt i Kina. Mange mener at det derfor fortsatt er grunn til å rette mistanken mot Kina.

Hevn

Det har vært spekulert i at Code Red er et ledd i en hevnaskjon mot USA, både for bombingen avden kinesiske ambassaden i Beograd under Balkan-krigen i 1999 og det kineserne mener fra en krenkelse av deres terrritorium da et amerikansk militærfly ble avskåret og tvunget til å lande på kinesisk territorium 1. april i år.

Rammet av SirCam

Det andre store viruset som løper løpsk for tida, SirCam, har derimot infisert svært mange kinesiske datamaskiner. Kineserne, med sin lukkede statskultur, ser naturligvis mørkt på at vedlegg med følsom informasjon kommer på avveie.