Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flunkende ny wap

WAP Forum har nå frigitt spesifikasjonene for en ny protokoll for trådløst Internett. WAP 2.0 skal gjøre det lettere, raskere, og bedre å surfe på mobiltelefonen og andre dingser. I farger, naturligvis.

Selv om det riktignok selges en god del waptelefoner, er det de færreste som faktisk benytter seg av mobilt Internett på telefonen i dag. Men med Wap 2.0 blir vi lovet farger, brukervennlige menyer, nedlasting av filer, og lettvint navigering.

Med løfte om å gjøre WAP til noe man folk faktisk kunne tenke seg å bruke, WAP 2.0 å møte det Wap Forum mener er et brukerkrav om raskere dataoverføring, høyere prosesseringskraft, og forskjellige skjermstørrelse.

Siden den nye spesifikasjonen er basert på XHTML, kan applikasjonsutviklere nå skrive programmer og tjenester både for Wap, PDA og PC, og benytte seg av kodebesparende funksjoner som Cascading Style Sheets (CSS).

MMS og synkronisering

Synkronisering med SyncML er nå integrert i WAP, så vel som støtte for det fremtidige tekstmeldingsformate MMS (Multimedia Messaging System). Ved hjelp av «push»-teknologi, kan brukere sende beskjeder til hverandre, og åpner også for målrettet markedsføring og lokasjonsbestemt reklame.

Analysegruuppen Cahners In-Stat forventer at antallet trådløse nettabonnenter vil vokse fra 30 millioner i 2000 til 742 millioner innen utgangen av 2005, og WAP Forum mener WAP 2.0 vil bli en drivende teknologi i denne veksten.

Offisiell informasjon om wap 2.0 finner du på www.wapforum.com

Stikkord: Mobil