Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobiltelefoner ikke billigere

Verken Nokia eller Ericsson har noen planer om å sette ned prisene på mobiltelefoner med det første.

Nokia 3310
Dette kom fram på Adams, Harkness & Hill-seminaret i Boston i går, der representanter for mobilprodusentene holdt foredrag.

Fantasipriser

– I annet kvartal opplevde vi rene fantasipriser. Flere av våre konkurrenter solgte sannsynligvis sine telefoner under kostpris. Vi vil ikke ta markedsandeler på bekostning av fortjeneste, sa Nokia-representanten William Seymour.

Også Ericsson

Han fikk støtte av Ericssons amerikanske direktør Gary Pinkham, som innrømmet at Ericssons priser hittil har vært i laveste laget. Han lovte at prisene nå vil stabilisere seg på et mer forsvarlig nivå, sett fra selskapet side.

Enkle telefoner

Begge selskaper har hatt betinget suksess med dyre, avanserte telefoner med mange nye funksjoner. Fokus framover vil derfor ligge på enkle, driftssikre telefoner med funksjoner begrenset til det de fleste har bruk for til daglig.

Subsidier

I norsk sammenheng er prisene i stor grad avhengig av avtalene med teleselskapene, som subsidierer mange modeller tungt.

I realiteten fungerer Telenor Mobil, NetCom og deres aksesskunder (Sense, Enitel m.fl.) som grossister og distributører av telefoner. Prisen ut til kunden er dermed ikke så avhengig av hva telefonene i utgangspunktet koster.

Likevel kan en prisøkning fra produsentenes side lett flytte smertegrensen for hvor billig det er mulig å tilby en mobiltelefon for å kapre en abonnent til et nett.

Stikkord: Mobil