Hopp til navigasjon Hopp til innhold

10 GB i håndholdt Linux

Er det en MP3-spiller? En harddisk? Et fotoalbum? En PDA? La oss bare kalle det en dings…

Terapin Mine
Selskapet Terapin fra Singapore har ambisjoner om å bli en «ny Sony», og vi kan ikke se annet enn at de i det minste gjør et hederlig fremstøt på dingsefronten med Mine, en slags hybrid mellom en USB harddisk og en MP3-spiller.

Ved å plugge Mine inn i USB-porten til en PC, dukker den umiddelbart opp i operativsystemet som en ekstern harddisk, og kan benyttes om det med alle sine 10-12 GB.

Når du tar den med deg i lomma, fungerer den som en bærbar MP3-spiller, som også kan spille det du måtte ha av .WAV-filer på harddisken. Dette betyr i praksis at du i stedet for å ta med deg tusenvis av MP3-filer, i stedet kan nyte 15-20 album i full og uavkortet CD-kvalitet.

Operativsystemet i Mine er en nedstrippet versjon av Linux, og inneholder blant funksjoner fro disk-scanning og defragmentering.

Bilder, nett og e-post

Men ikke nok med det. Terapin hevder at Mine også kan plukke bilder direkte fra digitalkameraet ditt gjennom USB-porten, og legge de ut på nett for deg, eller sende e-post til venner og familie. E-postadressene slipper du å skrive inn, for Mine har naturligvis synkronisert kontaktlisten din fra Outlook.

Skjermen er beskjeden med sine fire monokrome tekstlinjer, men enheten er utstyrt med kompositt videoutgang, slik at du kan vise frem bildene på TV eller projektor.

Mine er også utstyrt med kortplass for PCMCIA, som støtter nettverkskort, kortlesere, modem, og annet tilleggsutstyr, og innebygd 10 Mbps Ethernet.

Hvorvidt norske importører vil komme til å ta inn Mine er uvisst, men dingsen kan forhåndsbestilles fra www.goterapin.com. Prislappen er på drøye 5.500 kroner, og inkluderer adaptere for Compact Flash og Smar Media lagringskort.