Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Linux på mobiltelefonen

Red Hat og 3G Lab lager nå et åpent kildekode operativsystem for PDAfoner, og tar dermed opp konkurransen med blant annet Microsoft og Symbian.

Linux på mobil
I samarbeid med 3G Lab skal Red Hat utvikle et operativsystem for bruk i mobiltelefoner og PDA-er, som skal gjøres gratis tilgjengelig. De to selskapene utfordrer derved etablerte operativsystemer som Psion’s Symbian og Microsoft Windows CE (og Stinger), som i dag har bred støtte fra telefonprodusentene.

Red Hat og 3G mener den store styrken i å velge trpdløs Linux er at både operatører såvel som terminalprodusenter vil stå fritt til å skreddersy og tilpasse koden til å individuelle behov, uten å måtte konsultere lisensgiverne (som Psion og Microsoft) til stadighet.

Siden kildekoden er gratis, skal Red Hat og 3G tjene penger på kundestøtte og testing, melder Reuters. Ingen kunder er foreløpig kapret.

All koden skal i det nye operativsystemet skal publiseres på nett, og de første programsnuttene forventes å foreligge om et par måneder, melder Reuters.

Utviklere kan følge med på sources.redhat.com.

Stikkord: Mobil