Virus (tegning)

Annonse


FBI tatt av supervirus

Virus (tegning)En ansatt ved National Infrastructure Protection Center, en underavdeling av Federal Bureau of Investigation (FBI), ble offer for den hurtigspredende SirCam offeret denne uken.

E-posten som viruset sendte ut fra den FBI-ansattes datamaskin inneholdt de vanlige lurestrofene «Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice. See you later. Thanks», melder SecurityFocus.

Blant filene som ble lagt ved e-postene, var et dokument med påskriften «official use only» , som inneholdt en analyse av et annet ormevirus ved navn Leave. En annen fil som også ble sendt ut som vedlegg av SirCam-viruset var et Word-dokument som tok opp mulige forsvarsmekanismer mot DDos (Distributed Denial of Service)-angrep.

I Norge har det potensielt meget skadelige SirCam-viruset også gjort sitt nærvær bemerket. Datasikkerhetsfirmaet Norman kan fortelle at de nå behandler omlag ti SirCam-saker dagen, noe selskapet selv beskriver som «godt over middels for et virus i spredning»