Hopp til navigasjon Hopp til innhold

FBI tatt av supervirus

Det ondsinnete SirCam-viruset har klart å infisere selveste virusbekjempelsens hellige gral i USA, FBI.

Virus (tegning)
En ansatt ved National Infrastructure Protection Center, en underavdeling av Federal Bureau of Investigation (FBI), ble offer for den hurtigspredende SirCam offeret denne uken.

E-posten som viruset sendte ut fra den FBI-ansattes datamaskin inneholdt de vanlige lurestrofene «Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice. See you later. Thanks», melder SecurityFocus.

Blant filene som ble lagt ved e-postene, var et dokument med påskriften «official use only» , som inneholdt en analyse av et annet ormevirus ved navn Leave. En annen fil som også ble sendt ut som vedlegg av SirCam-viruset var et Word-dokument som tok opp mulige forsvarsmekanismer mot DDos (Distributed Denial of Service)-angrep.

I Norge har det potensielt meget skadelige SirCam-viruset også gjort sitt nærvær bemerket. Datasikkerhetsfirmaet Norman kan fortelle at de nå behandler omlag ti SirCam-saker dagen, noe selskapet selv beskriver som «godt over middels for et virus i spredning»