Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Beskytt hjemme-PC’en

Det er nok av velmente råd mot virus og andre uhumskheter ute på nettet. Men nå kan du få rådene direkte fra Internetts «kommandosentral» CERT.

Virusmonster
CERT /CC (CERT Coordination Center) ved Carnegie Mellon-universitetet i Pittsburgh har den aller beste oversikten over trusler og problemer på nettet. Hit kommer rapporter fra hele verden – både om problemer og løsninger.

Hittil har sentralen vært mest til nytte for bedrifter og institusjoner som forvalter store nettressurser. Nå har CERT laget en detaljert, men lett forståelig oppskrift på hvordan du som hjemmebruker skal gardere deg mot datainnbrudd, virusangrep og uønsket kommunikasjon.

Dokumentet henvender seg særlig til bredbåndskunder, som er spesielt utsatt på grunn av at de er konstant logget på nettet.

Her finner du gode forklaringer på alt fra DDoS til trojanske hester, mailspoofing og pakkesniffing. Og igjen er konklusjonen: Det nytter ikke med all verdens antivirusprogrammer og brannmurer dersom du åpner suspekte e-post-vedlegg!

CERT/CC’s guide to Home Network Security