Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Palm klargjøres for ny prosessor

Joda, Palm er kanskje markedsleder, men Pocket PC har de kuleste funksjonene. Kanhende tar visen en annen tone når Palm også går over til å bruke ARM-prosessorer?

Denne uken vil Palm annonsere en avtale med Intel, Motorola, Texas Instruments og ARM Holdings, om å overføre Palm OS til systemer drevet av ARMs prosessorteknologi. Dette kan ZDNet News fortelle, som har fått nyss i at Palm nå for alvor har startet arbeidet med å konvertere til ARM.

Mens PocketPC kan friste med spennende saker som video og digital audio som innbakt PDA-funksjonalitet, har Palm OS fått et rykte på seg som seriøst og lettfattelig, men kjedelig og fargeløst system.

Gevinsten ved å skifte prosessor synes åpenbar, da overgangen fra den dagens Motorola Dragonball prosessorer til ARM vil hjelpe Palm til å kunne konkurrere med Windows CE-baserte systemer på multimedia og tyngre applikasjoner. .

Intel lager allerede StrongARM for Pocket PC. Motorola forventer å ha sine første ARM-prosessorer klare for Palm tidlig 2002. Hastigheten på de nye Motorola-prosessorene forventes være på ca. 200 MHz, et kraftig skritt opp fra Dragonballs 33 MHz.

Men konkurransen blir tøff. Intel har planer om å slippe sin nye XScale prosessor for håndholdte senere i år, som allerede har blitt demonstrert for pressen i GHz-hastighet.

Stikkord: Mobil