Annonse


Palm klargjøres for ny prosessor

Denne uken vil Palm annonsere en avtale med Intel, Motorola, Texas Instruments og ARM Holdings, om å overføre Palm OS til systemer drevet av ARMs prosessorteknologi. Dette kan ZDNet News fortelle, som har fått nyss i at Palm nå for alvor har startet arbeidet med å konvertere til ARM.

Mens PocketPC kan friste med spennende saker som video og digital audio som innbakt PDA-funksjonalitet, har Palm OS fått et rykte på seg som seriøst og lettfattelig, men kjedelig og fargeløst system.

Gevinsten ved å skifte prosessor synes åpenbar, da overgangen fra den dagens Motorola Dragonball prosessorer til ARM vil hjelpe Palm til å kunne konkurrere med Windows CE-baserte systemer på multimedia og tyngre applikasjoner. .

Annonse


Intel lager allerede StrongARM for Pocket PC. Motorola forventer å ha sine første ARM-prosessorer klare for Palm tidlig 2002. Hastigheten på de nye Motorola-prosessorene forventes være på ca. 200 MHz, et kraftig skritt opp fra Dragonballs 33 MHz.

Men konkurransen blir tøff. Intel har planer om å slippe sin nye XScale prosessor for håndholdte senere i år, som allerede har blitt demonstrert for pressen i GHz-hastighet.