Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Onimusha Warlords

Eventyr og action krydret med en solid dose blod og skrekk legger grunnlaget for et oppslukende og spennende spill i Onimusha: Warlords. Dette er Playstation 2 på sitt foreløpig beste.

Å kalle Onimusha: Warlords for et vakkert spill er ingen overdrivelse. Alt fra nydelig bakgrunner til overbevisende og livaktige animasjoner av både folk, fe og demoner (sistnevnte i klart flertall), gjør spillet til et visuelt mesterverk.

Ikke noe er tøffere enn å se vår helt, den herreløse samuraien Samanosuke Akechi, elegant svinge sitt flammesverd gjennom horder av bestialske misskapninger, mens blodet spruter i alle retninger. At det faktisk er du selv som sitter bak spakene og kontrollerer sverdhuggeriet gjør ikke rent lite for å tenne en viss fascinasjon over japansk krigstradisjon.

Den samme gamle leksa…

Nå er det riktignok lite av historisk verdi å ta inn over seg i Onimusha. Historien følger en etter hvert svært så velkjente tone: gale vitenskapsmenn åpner en portal til underverdenen, og slipper en horde av blodtørstige demoner løs på menneskeheten. Det er naturligvis opp til deg å stoppe dem, og sende beista tilbake dit de kom fra. For å spisse det hele må Samanosuke naturligvis også befri sin romantisk interesse, en fager ung og uskyldig prinsesse som skal ofres for demonene.

For å hjelpe deg i disse tilsynelatende uoverkommelige oppgavene blir du utstyrt med et utvalg vannvittig tøffe magiske sverd, som gis energi av de fortapte sjelene til demonene du slakter. I tillegg har du en smidig og sexy Ninja-kvinne ved navn Kaede som reisekompanjong, som du også får anledning til å kontrollere et par ganger i løpet av eventyret.

Det lille ekstra

Hovedfokus er som sagt på sverdsvingeri, men det er likevel forfriskende å oppleve at Onimushi tilbyr en rekke mer eller mindre utfordrende gåter og puslespill du kan bryne deg på. Noen er nødvendige for å komme seg videre, mens andre gir deg bonuser, medisin, eller magiske gjenstander.

Fans av Residen Evil-serien vil umiddelbart kjenne seg igjen i Onimusha, og sannsynligvis finne mye å glede seg over – riktignok med en viss fare for at man opplever samurai-eventyret som en smule kortvarig i forhold til hva man er vant til.

Ikke gå glipp av denne

Men selv om det hele er over etter et par spillkvelder, er det mange grunner til å komme tilbake til spillet – klarte du kanskje ikke å kjempe deg helt ned til nivå 20 i underverden, hvor et supervåpen ligger og venter? Eller var det noen viktig puslespill du ikke klarte å løse?

Onimusha: Warlords er forbasket underholdende, og du har ikke lyst til å gi deg før du har tatt de tøffeste monstrene og funnet de beste våpnene. Litt synd at det platte engelske stemmeskuespillet ofte stemmer dårlig overens med leppebevegelsene på skjermen, men det får vi bare leve med.

Onimisha er det hittil beste actioneventyret (i påvente av Devil May Cry?) på Playstation2, og kommer med våre varmeste anbefalinger.

Vår helt, Samanosuke Akechi
Dette ser kanskje ut som trøbbel, men disse karene er blant de snilleste motstanderne du må meie ned. Også er det jo bare fire av dem…

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt