nanoteknologi vignett

Annonse


Nano-PC ett skritt nærmere

nanoteknologi vignett Det er et samarbeid mellom Hewlett Packard (HP) og University of California i Los Angeles (UCLA) som nå bærer frukter.

Forskerne Stan Williams og Phil Kuekes fra HP og UCLA har denne måneden fått tildelt patent på en prosess for å kartlegge molekylære systemer, melder Associated Press. Dette vil gjøre det mulig for en datamaskin å holde orden på fremtidige lagringssystem, hvor man bruker egenskaper ved spesielle molekyler som gjør at man enkelt forklart kan «svitsje» de av eller på.

HP håper på sikt å kunne bruke nanoteknologi i mikrobrikker som er tusen ganger mindre og mye billigere enn de silisum-baserte brikkene vi finner i de mest moderne datasystemene i dag.

Problemløser?

Den nye teknikken som Williams og Kuekes nå har patentert, kan være løsningen til å overkomme et vedvarende problem – nemlig hvordan få koblet de mikroskopiske nanosystemene sammen med de integrerte kretsene som finnes ellers i datamaskinen.

– Vi tror dette er den foreløpig eneste seriøse løsningen som lar seg masseprodusere, noe som er et nødvendig kriterium for å gjøre denne teknologien kommersielt anvendelig, sier Kuekes til Associated Press.