Hopp til navigasjon Hopp til innhold

WinXP kledd naken

Ved å gå nøye i sømmene på hvordan produktaktiveringen i Windows XP fungerer, mener et tysk nettsted å ha avdekket nok svakheter ved systemet til å gjøre det enkelt for hackere å omgå beskyttelsen.

Hack! illustrasjon
Etter å ha eksperimentert med Windows Product Activation (WPA), systemet som krever at du aktiverer Windows XP hos Microsofts etter at du har installert det, har nettstedet tecChannel.de klart å påpeke så mange svakheter at de mener hackere kommer til dekket bord.

Særlig er det tukling med den viktige filen wpa.dbl som har gjort tyskerne tent på mulighetene for å omgå aktiveringsprosessen.

Eksperimentene er utført på den nylig frigjort Windows XP Release Candidate 1, som betyr at Microsoft teoretisk sett kan rette på noen av feilene før den endelige versjonen av operativsystemet skal ut i Oktober.

Forsøkene utført av tecChannel er delvis bygget på en nøye teknologisk gjennomgang av WPA, foretatt av Fully Licensed GmbH.

Forøvrig konkluderer denne rapporten blant annet med at systemet er tolerant nok til å tolerere langt større forandringer i maskinvarekonfigurasjonen enn det mange hadde fryktet.

Les om svakhetene i produktaktiveringen.

Fully Licensed GmbH: Inside Windows Product Activation