Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Programvare gjør hackere overflødige

Ny programvare som utfører det samme som du nå trenger menneskelige hackere til utvikles nå i USA. Snart blir «snille» hackere overflødige, mener et argentinsk firma.

Hacking vignett matrix
Det argentinske programvareselskapet CORE-SDI presenterte en arbeidsmodell av programvaren på anti-hackerkongressen Black Hat Briefings i Las Vegas torsdag.

Programmet er selvsagt ikke ment for slemme hackere, men for sikkerhetsfolk ansatt i selskaper som vil gardere seg mot hacker-angrep. I dag ansetter ofte disse såkalte «White Hat» hackere – eks-hackere som skal simulere angrep fra såkalte «Black Hat»-hackere med onde hensikter.

Disse «White Hat»-hackerne vil nå bli overflødige, mener ledelsen i det argentinske selskapet.

«Helt nytt»

Man skulle tro at slik programvare allerede fantes. Men Ivan Arce, lederen i CORE-SDI, hevder angrepssimulatorer vi hittil har sett som bare kan betegnes som primitive script.

– Det finnes i dag ingen verktøy for å gjøre det vårt program gjør, slår han fast overfor nettstedet Securityfocus.com.

Arce mener han kan tilby en enkel pek og klikk-løsning som erstatter virvaret av script og skannere som både «svarte» og «hvite» hackere i dag bruker for å teste et system for sikkerhetshull.

Smart orm

Programvaren installerer automatisk et stort antall ormer som prøver å kravle gjennom nettverket, over brannmurer og inn i passordbeskyttede områder. Når ormen har etablert seg på innsiden av nettverket, begynner den å angripe systemet fra innsiden.

Selvsagt er alt simulert, og ingen skade skjer. Men hva skjer dersom en «svart» hacker får tak i programvaren?

-Det vil ikke skje, bedyrer Arce. – Til det vil prislappen være for høy. Dette er på ingen måte gratisvare.

For egen del vil vi tillegge at det finnes mange eksempler på at superdyr programvare har dukket opp i piratversjon. Bare for å ha nevnt det.