Molde jazz

Annonse


Mobil-jazz i Molde

Molde jazzHele Telenor Mobils GSM-nett i Molde er bygd med sikte på å takle trafikkavviklingen også under de årlige jazzfestivalene.

– I Molde har vi valgt å bygge et mye tettere mobilnett enn vi normalt ville hatt, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

– Dette har vi gjort fordi vi vet at det er behov for ekstra stor kapasitet en gang i året. Resultatet er at det kommer moldenserne til gode også i tiden utenom jazzfestivalen, ved at innendørsdekningen i festivalområdet er blitt meget bra.

Mer SMS-meldinger

Også kapasiteten for tekstmeldinger (SMS) er utvidet i forbindelse med årets Moldejazz, ettersom det forventes svært mange besøkende i løpet av festivaluka.

Annonse


– Det er først og fremst i Molde sentrum mobilkapasiteten er økt. Med god kapasitet fra tidligere, og en økning på 30 prosent i kapasitet siden forrige jazzfestival er vi godt forberedt til å kunne håndtere mobiltrafikken under årets Moldejazz, sier Amundsen ifølge en pressemelding fra Telenor Mobil.

Trafikkork likevel

– Når «alle» prøver å ringe ut samtidig, for eksempel etter endt konsert, kan vi likevel oppleve lokalt sperr i mobilnettet for en kort stund. Men gjør du et nytt forsøk like etterpå, så opplever du sannsynligvis å få kontakt, råder dekningsdirektøren. – For med en dimensjonering på ca 25 000 samtaler i timen burde dette holde – selv for jazz-stemte folk i Molde.