Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetComs første umts-samtale

NetCom har nå gjennomført den første samtalen i det nye umts-nettet . I desember skal første fase av nettet stå ferdig.

Siemens UMTS-terminal
Test-samtalen skjedde i samarbeid med Siemens, som er valgt som leverandør til NetComs tredje generasjons mobilnett i Norge.

– Dette er en viktig milepæl for NetCom. UMTS vil gi en langt høyere overføringshastighet sammenlignet med dagens GSM-nett. Det betyr at man åpner opp for mer avanserte tjenester som kombinerer tale, tekst, lyd og video. Derfor er denne samtalen et første og viktig skritt i retning mot de muligheter UMTS vil gi oss, sier Dag Kleivan, utbyggingsansvarlig for UMTS i NetCom.

Teknologisamarbeid

– Med denne vellykkede mobilsamtalen over UMTS har Siemens bevist sin ledende posisjon i dette markedet. Vi er svært glade for at vi nettopp sammen med NetCom demonstrerer vår evne til å levere fremtidens teknologi allerede i dag.. Siemens vil også i tiden fremover stå i fremste rekke for å bidra med teknologi og kompetanse for nye multimediatjenester over mobilnettet, sier Per Arne Henæs, UMTS-ansvarlig i Siemens.

Samtalen ble foretatt med en såkalt UMTS-telefon. Det er en mobiltelefon som støtter det nye mobilnettet. Når disse telefonene kommer i salg vil de sannsynligvis komme i svært mange ulike utforminger, avhengig om brukeren er mest opptatt av å snakke i telefonen, se bilder, surfe på internett etc.

I november i fjor ble NetCom tildelt en av fire konsesjoner som ga de rett til å bygge et eget UMTS nett. Utbyggingen har for lengst startet og det nye nettet åpner i deler av landet i desember i år.

Fakta om NetCom

NetCom brøt telemonopolet i 1993, og hadde i 2000 en omsetning på om lag 2,9 milliarder kroner og et overskudd før skatt på 421 millioner kroner. NetCom hadde 950.000 kunder pr 31.03.2001. Selskapet har ca. 670 ansatte. Telia eier 100% av aksjene i NetCom ASA.

NetCom tar mål av seg å bli ledende på mobiltelefoni og mobilt internett.

Stikkord: Mobil