Hacking vignett

Annonse


Fant VISA-kortet til Gates på nettet

Hacking vignettDette forteller Gray til BBCs Real Time, et nettsted som inviterer folk til å fortelle sin egen, damatiske historie. Gray sendte selv en e-post til Real Time, der han i detalj forteller hvordan han gikk fram for å kunne bruke kredittkortet til verdens rikeste mann.

Bestilte potens

Gray, som brukte hacker-navnet Curador, ble berømt da han i våres klarte å bestille et helt lass med potensmiddelet Viagra hjem til Bill Gates – via Gates eget VISA-kort. Til sammen klarte Gray å samle inn 23 000 kredittkortnumre.

Det varte ikke lenge før FBI sammen med det lokale politiet banket på døra hans hjemme i Wales. Etter forhørene ble han sendt til psykiatrisk behandling, og er nå pasient med diagnosen schizofreni.

En syk mann

Grays e-post bærer preg av hans sykdom, og det er et åpent spørsmål om noe norsk presseorgan ville ha bragt historien hans i egne ord. I følge den norske «Vær varsom»-plakaten skal man i slike tilfeller beskytte folk mot seg selv.

Annonse


I artikkelen der bevet blir publisert står Gray fram med full bilde. Tidligere har han skjult ansiktet i Photoshop-skygge.

Gjerne øl med Gates

Gray forteller at han jobbet for et partnerselskap til Microsoft da det klikket for ham. I etertid fant han ut at han ikke likte Microsoft, og ville dermed spille sjefen et puss.- Jeg tar gjerne en øl med fyren, men Microsoft liker jeg ikke, forteller han i brevet.

Brevet til BBC
Tidligere nett-intervju med Gray

Annonse