Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Marihuana-ormen stein dum

PE_MARI.A – den såkalte «marihuana-ormen» – er såpass påvirket av sin opphavmanns røykeforbruk at den ikke gjør nevneverdig skade.

Marihuana-blad
Antivirus-firmaet Trend Micro har analysert ormen, og kommet til at den er så dårlig skrevet at den knapt kan skade noen systemer.

Den eller de som lagde den, må ha forsynt seg grovt at stoffet de arbeider for å få legalisert. Her snakker vi om alle feilene i boka, skal vi tro Trend Micro. Feil i den forstand at det er ekstremt enkelt å beskytte seg mot uvesenet.

Viruset ble først oppdaget i juni. I en e-post med meldingen «check this out» lå det et filvedlegg med navnet system32.exe.

Uskyldig

Programfilen oppfører seg som alle andre lignende ormer – den sender seg selv rundt til alle e-postadressene i adresseboka i Outlook. Men i stedet for å slette harddisken legger den inn et lite marihuana-blad nederst til venstre på skjermen (i System Tray).

Når du klikker på symbolet, kommer det opp en tekst til støtte for legalisering av marihuana. Viruset dukker i tillegg opp to ganger om dagen med det kryptiske budskapet «Time to toke up :)».

Pinlig

Og det er faktisk alt. Selv om det kanskje er pinlig om direktøren i et firma du seinere kan komme til å søke jobb i til stadighet får marihuana-mail fra deg.

I mellomtida ser det ut som det løsner for hjertesaken. Denne uka forkynte britiske myndigheter at de ikke lenger vil bruke politiressurser på cannabis-brukere.