Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony-banken kaprer kunder

Sonys nettbank ser ut til å bli en suksess. Allerede føreste måneden har 21 000 åpnet konto.

Sony-logo
Dette melder den japanske nettavisen Kyodo News.

Banken, som åpnet 11. juni, håper i løpet av tre år å kapre 400 000 kunder. I løpet av fem år er planen å ha 600 000.

Full kontroll

Noen hevder at banken er et ledd i Sonys strategi for å skaffe seg kontroll I alle ledd av omsetningen av sine produkter. I tillegg til å være en ordinær bank med innkuddskonto, lån og salg av fond, vil banken ta seg av betalingen for Sony-produkter solgt gjennom selskapets egne nettbutikker.

Internasjonal

Foreløpig er nettbanken bare åpen for japanske kunder, men på sikt er det meningen at den vil fungere som betalingsformidler for alle som kjøper Sony-produkter på nettet, uansett hvilket land der bosatt i.

Banken har allerede egne , virtuelle kredittkort som kan brukes ved kjøp av alt fra minidisc-spillere til TV-apparater. I tillegg har banken tegnet kontrakt med det japanske postverket, slikat kontanter kan tas ut i postverkets 25 000 minibanker.

Banken har bare 80 ansatte, og ingen fysiske filialer.