Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MSN Messenger tilbake – nesten

Etter en uke med store problemer ser Microsoft ut til å ha fått sitt MSN Messenger tilbake på skinnene. Men rundt en prosent av alle «buddys» synes å være borte for godt.

MSN messenger
Og Microsoft bør trolig være fornøyd om ikke også flere frivillig velger seg bort fra tjenesten. Konkurransen om å være det største meldingssystemet er stor. Når Microsofts kommunikasjonsprogram ikke vil kommunisere bidrar det neppe til å knappe ned på forspranget til AOLs Instant Messenger.

Også Yahoo!s meldingssystem kan vinne på Microsofts problemer.

Sår tvil

Microsoft har brukt mye energi på å fremheve sine systemer som driftssikre. Når MSN Messenger nå har vært nede for andre gang på kort tid er det flere som stiller spørsmål ved Microsofts evne til å holde på sin kundebase.

Microsoft har også kommet med flere ulike forklaringer på hva som egentlig er skjedd, og i dag skriver MSNBC at det hele skyldes en serie av uheldige omstendigheter. En av selskapets databaseservere skal ha fått en kontroller feil, akkurat samtidig som reservekontrolleren. Dermed har det tatt lang tid å få systemet gjenopprettet, sier Microsoft, som også hevder at de nå har gjort flere ting for å hindre at dette skal kunne skje igjen.

I en annen forklaring er det viruset «George W Bush» som får skylden.