Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sol og sommer farlig for mobilen

En av tre skader på mobiltelefoner kommer fra fuktighet, noe som i disse sommerdager ikke er så vanskelig å komme borti. Hva gjør du hvis uhellet er ute?

Ill.: Newswire

– Fuktskader er noe av det verste som kan skje med mobilen. Kretskortet går lett i stykker i kontakt med vann, og er som regel ikke mulig å reparere. Spesielt saltvann er ofte ensbetydene med ødelagt telefon, sier innkjøpsdirektør Jon Lyngra i en pressemelding fra elektronikkjeden Elkjøp.

Lyngra anbefaler aller å være ekstra forsiktige om sommeren.

– Dersom uhellet likevel skulle være ute, er det viktig å slå av telefonen, legge den til tørk og få den til reparatør så fort som mulig.

Tåler mindre enn du tror

Såfremt du ikke har en av hardhaus-telefonene Ericsson R310, Nokia 6250, Siemens M35 eller Benefon ESC, bør du nemlig ikke ta det for gitt at mobilen din tåler å bli skvettet på.

– Mobilen er vanlig sårbar elektronikk som ikke tåler vann. Ingen ser på TV ute i regnvær, men man tror det går greit å snakke i mobilen selv om det pøser ned, sier Ibrahim Timraz, daglig leder i servicebedriften Micro Elektronikk.

Har du først fått fukt i mobilen, ender det som regel med at data lagret på mobiltelefonen går tapt. Videre bør man også være klar over at fuktskader regnes som selvforskyldte, og dekkes derfor ikke av vanlige garantibetingelser.

Du bør også være påpasselig med å oppbevare telefonen din i skyggen, da telefonen fort kan bli opphetet til nærmere seksti grader hvis den ligger i sola og steker. Batteriet er da gjerne det første til å svikte.

Stikkord: Mobil