Hopp til navigasjon Hopp til innhold

120 000 for piratkopiering

Det koster å bruke uautoriserte kopier. Det har Satellitt Compagniet fått erfare. Nå må de ut med 120 000 kroner til antipirat-organisasjonen Business Software Alliance (BSA).

Deskill
BSA fikk i mars tips om at Satellitt Compagniet, som distribuerer satelittutstyr, brukte ulovlig kopiert programvare i stor stil. Aktiviteten harpågått helt siden 1989.

Nå har bedriften blitt enig med BSA om å betale erstatning på 120 000 kroner, samt at de kjøper lovlig programvare for til sammen 160 000 kroner.

Legger seg flate

Ledelsen i selskapet legger seg helt flate, og innrømmer at de har fått en kraftig lærepenge. Den eneste unnskyldningen de har, er at de i det siste har vært i sterk vekst, og dermed ikke har hatt oversikt over hvem i bedriften som har brukt hva på sin PC.

– Vi ser at det særlig er i perioder med vekst at ledelsen mister oversikten over antall programvarelisenser. Det er imidlertid ingen unnskyldning for å stjele programvare, og som man ser av denne saken risikerer man reaksjoner, sier Eilert Hanoa, formann i BSA Norge.

Han legger til:
– Vi håper at oppmerksomhet rundt slike saker gjør at flere bedrifter øker fokus på programvaresituasjonen sin, og at vi dermed ikke må kreve erstatninger i denne størrelsesorden i fremtiden.

«Hjelpsomme»

– BSA har vært hjelpsomme og ryddige i denne forbindelse, Nå som vi har fått ny ledelse, er det en prioritet for oss å ha en ordentlig lisenssituasjon. BSA har hjulpet oss med opprydningen, og vi føler oss nå komfortable med situasjonen etter denne lærepengen. sier Peter Christiansen i Satelitt Compagniet AS.

Christiansen sier også at avdekningen av kopieringen har fått konsekvenser innad i selskapet.