SMS vignett

Annonse


Finn vennene dine med SMS

SMS vignettNå kan du sende en kjapp tekstmelding til 1989 og spørre hvor Kari er, og få tilbakemelding med mer eller mindre nøyaktig stedsbeskrivelse, f.eks «Gjøvik Sentrum, 42 kilometer unna, retning nord». Dette er mulig fordi NetCom til en hver tid vet hvor mobiltelefonene til både du og Kari befinner seg, så lenge de er påslåtte.

– Systemet er bassert på celle-ID, og derfor blir det ganske nøyaktig når du er i en storby, hvor cellene sitter tett i hver bydel. På bygda blir cellene mye større, og da er det ofte snakk om flere mil, sier produktsjef for Buddy, Arne Rødseth.

Bedre enn å spørre?

Men er det ikke like greit å sende en tekstmelding til Kari, og rett og slett spørre henne hvor hun er?

– Jo, dette er jo en mulig substitutt, men vi tror ikke det er like spennende for ungdommen, sier Rødseth til ITavvisen.no.

Annonse


Det er nemlig ikke meningen at den du søker skal få vite at du sjekker hvor han eller hun befinner seg. Mange ville kanskje foretrukket at man faktisk fikk beskjed, men også her mener NetCom å vite hva den yngre generasjon ønsker seg.

– Dette tror vi ikke er like spennende for ungdommen. Vi har lagt opp til at man ikke får beskjed når noen søker etter deg. men på noen eldre telefoner klarer vi dessverre ikke å unngå at dette skjer, sier Rødset til ITavisen.no

Buddy ser deg

NetCom vil gi deg en en påminnelse om at Buddy er aktiv, i form av en SMS som sendes ut etter et vilkårlig antall søk.

– Vi har hatt samtaler med Datatilsynet og andre, og er klare over at en slik tjeneste potensielt kan misbrukes. Vi mener vi har løst dette med å regelmessig minne brukerne om at tjenesten er aktiv, sier Rødseth.

Også i utlandet

Tjenesten fungerer også i utlandet. Når du selv er ute og reiser får du tilbakemelding som vanlig, med hvor den du søker befinner seg i. Kilometeravstanden kan naturligvis blir relativt stor hvis du selv skulle være på den andre siden av kloden. Hvis den du søker skulle være på reisefot, får du vite i hvilket land han eller hun befinner seg.

Buddy forutsetter at både du og den du søker er NetCom-abonnenter, og at dere begge er registrerte brukere av tjenesten. Det koster en krone hver gang du sender melding til 1989, og 6,50 hver gang du får opplyst lokasjonen til en Buddy.

Telenor har i skrivende øyeblikk ingen konkrete planer om tilsvarende tjenester.

En noe overveldende brukerveiledning for hvordan du kommer i gang med Buddy finner du på www.netcom.no.

Annonse