Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gigantene enige om mobilspill

Ericsson, Motorola, Nokia og Siemens er enige om å utvikle en felles standard for spill på mobiltelefon. Nå står de samlet bak Mobile Games Interoperability Forum (MGI).

Målet med initiativet er å komme frem til en felles standard for interoperabilitet på nettverksbaserte servere. Det betyr i praksis at et spill som utvikles etter denne standarden skal kunne spilles på en hvilken som helst av disse telefonene.

Åpen standard

MGI-forum har sitt utspring i «Universal Mobile Games Platform»-initiativet, der Siemens, Ericsson og Nokia var med.. MGI skal jobbe for å utvikle en åpen standard der også andre mobiltelefonprodusenter er ønsket velkommen.

Utviklingsverktøy

MGI-forum skal også jobbe for at det blir utviklet Software Development Kits (SDKer), og andre verktøy som må til for utvikling av nye spill. Selskapet Metrowerks skal allerede være i gang med dette arbeidet.

Spillene det handler om skal ligge på sentrale servere, mens mobiltelefonene vil fungere som klienter.

Stikkord: Mobil