Hopp til navigasjon Hopp til innhold
mp3virus

– MP3-virus er bløff!

En melding som verserer i en rekke nyhetsgrupper på Internett hevder at brukere av Napster, Gnutella og andre filvekslingstjenester har en stor overraskelse i vente 4.juli.

mp3virus
I følge meldingen er en ny hybrid-kode skjult i 500 populære MP3-filer blitt distribuert gjennom filutveksling de siste åtte månedene. Alle som har lastet ned en av disse filene vil oppleve at filene blir ubrukelige og maskinen fryser. Den eneste måten å redde maskinen på er å slette alle MP3-filer.

Dårlig bløff

Men eksperter tilbakeviser at det er noen fare forbundet med MP3-filer. Denne typen filer kan ikke starte seg selv, og kan derfor ikke være virusinfisert. Rob Rosenberger, som driver et nettsted om bløff og myter knyttet til virus (Vmyths.com) sier dette åpenbart er en dårlig spøk. Like vel utelukker han ikke at flere vil falle for den.

Meldingen som verserer på nettet synes å ha opphav i Australia. I meldingen heter det at viruset er utviklet av forbannede musikere som har sett seg lei på at musikken deres kopieres fritt via Internett.