Annonse


Anarchy Online over all forventning

Onsdag 27. juni var det internasjonal première på Anarchy Online, det største Norske dataspillet noensinne.

Spillet har fått en stor menge positiv oppmerksomhet i media, både internasjonalt og i Norge, men hysteriet allerede fra første dag var større enn utvikler og distributør FunCom var forberedt på. Frustrerte brukere klager på at det er vanskelig å komme inn på serverne, at spillet kræsjer, og at det går veldig treigt.

Anarkister i kø

– Vi har fått dobbelt så mange brukere enn forventet, som har ført til enkelte problemer. Det verste er nok at folk har vært nødt til å vente i kø for å få spille, siden serverne ikke klarer å håntere alle innloggingene fortløpende, sier informasjonsansvarlig Marit Lund i FunCom.

I tillegg har det vært litt trøbbel med registrering av spillet gjennom Netscape, hvor noen spillere har fått opplyst at de har ugyldig beskyttelseskode.

Annonse


– Nå har vi doblet serverkapasiteten, og jobber intenst med å få bukt på alle små problemer vi har hatt. Heldigvis har vi klart å holde spillet oppe og kjøre hele tiden siden lansering. Da Everquest (et konkurrerende massivt online-spill) ble lansert, gikk spillet ned nesten med en gang, og dette har vi klart å unngå.

FunCom er overveldet, men forståelig nok også svært fornøyde med kjempeinteressen.

– Det er veldig gøy å se at vi allerede har over 35.000 aktive spillere bare fem dager etter lansering, mens det tok Everquest en hel måned å nå 44.000 spillere. Folk sto i kø da butikkene åpnet på lanseringsdagen i San Fransisco, sier Lund til ITavisen.no.

– Gratis til alt går glatt

Anarchy Online kjøpes som et vanlig spill i butikken, men man må i tillegg betale en månedlig avgift på ca. 120 kroner for å spille. Dette er vanlig i tråd med lignende spill som Ascheron’s Call og Everquest, og fører naturligvis til gode og faste inntekter for spillselskapene. Men inntil videre spiller man gratis på FunComs overbelastede servere.

– Vi har ikke begynt å ta oss betalt enda, og vil ikke gjøre det før alt fungerer helt som det skal…noe som vil skje veldig raskt, lover Lund.

FunCom har satt seg mål å ha 100.000 spillere på Anarchy Online innen utgangen av 2001, og fortsetter det med dette tempoet er det ikke tvil om at de klarer det – og vel så det.

Annonse