Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Anarchy Online over all forventning

Det gigantiske norske online-spillet er en kjempehit verden over – bare få dager etter lansering går spillserverne som sirup, oversvømmet av 35.000 ivrige, og endel illsinte, spillere.

Onsdag 27. juni var det internasjonal première på Anarchy Online, det største Norske dataspillet noensinne.

Spillet har fått en stor menge positiv oppmerksomhet i media, både internasjonalt og i Norge, men hysteriet allerede fra første dag var større enn utvikler og distributør FunCom var forberedt på. Frustrerte brukere klager på at det er vanskelig å komme inn på serverne, at spillet kræsjer, og at det går veldig treigt.

Anarkister i kø

– Vi har fått dobbelt så mange brukere enn forventet, som har ført til enkelte problemer. Det verste er nok at folk har vært nødt til å vente i kø for å få spille, siden serverne ikke klarer å håntere alle innloggingene fortløpende, sier informasjonsansvarlig Marit Lund i FunCom.

I tillegg har det vært litt trøbbel med registrering av spillet gjennom Netscape, hvor noen spillere har fått opplyst at de har ugyldig beskyttelseskode.

– Nå har vi doblet serverkapasiteten, og jobber intenst med å få bukt på alle små problemer vi har hatt. Heldigvis har vi klart å holde spillet oppe og kjøre hele tiden siden lansering. Da Everquest (et konkurrerende massivt online-spill) ble lansert, gikk spillet ned nesten med en gang, og dette har vi klart å unngå.

FunCom er overveldet, men forståelig nok også svært fornøyde med kjempeinteressen.

– Det er veldig gøy å se at vi allerede har over 35.000 aktive spillere bare fem dager etter lansering, mens det tok Everquest en hel måned å nå 44.000 spillere. Folk sto i kø da butikkene åpnet på lanseringsdagen i San Fransisco, sier Lund til ITavisen.no.

– Gratis til alt går glatt

Anarchy Online kjøpes som et vanlig spill i butikken, men man må i tillegg betale en månedlig avgift på ca. 120 kroner for å spille. Dette er vanlig i tråd med lignende spill som Ascheron’s Call og Everquest, og fører naturligvis til gode og faste inntekter for spillselskapene. Men inntil videre spiller man gratis på FunComs overbelastede servere.

– Vi har ikke begynt å ta oss betalt enda, og vil ikke gjøre det før alt fungerer helt som det skal…noe som vil skje veldig raskt, lover Lund.

FunCom har satt seg mål å ha 100.000 spillere på Anarchy Online innen utgangen av 2001, og fortsetter det med dette tempoet er det ikke tvil om at de klarer det – og vel så det.

Stikkord: spilltester