Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobildekning mellom Kristiansand og Hirtshals

Telenor og Sonofon har i samarbeid med Color Line laget en løsning som gir mobildekning på fergestrekningen mellom Kristiansand og Hirtshals, skriver selskapene i en pressemelding

Deskill
Vanligvis dekker GSM-sendere inntil 35 kilometer, mens strekningen mellom Norge og Danmark er på hele 130 kilometer. Egne antenner på fergene fanger opp signaler fra land og forsterker disse inn i båten,

Problematisk jordkrumming

Det er de to fartøyene Christian IV og Silvia Ana som får dekning på den henholdsvis 4,5 eller 2,5 timer lange overfarten. Color Lines gjester kan dermed bruke mobiltelefonen underveis på overfarten til og fra Danmark, kun avbrutt noen minutter halvveis på ferden.

Siden arbeidet startet for to år siden, har selskapene møtt mange nye utfordringer. Utstyr som vanligvis står på land skal takle å være i bevegelse, og ikke minst var hensynet til jordkrummingen en ny problemstilling.

Lengste fergestrekk med dekning

– Vi er veldig fornøyde med å ha løsningen klar før ferieklare nordmenn og dansker kommer for fullt. Dette er faktisk verdens lengste fergestrekk med GSM-dekning, så nå kan man ringe langt ut i havgapet uten å frykte for dårligere dekning, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil.

– Fordi Color Line representerer en viktig riksvei mellom Norge og Europa, er det både et betydelig teknologisk skritt og et viktig servicetiltak overfor gjestene, når vi fra i dag kan tilby mobildekning over Skagerrak, sier informasjonssjef Helge Otto Mathisen i Color Line.

Pressemeldingen sier ingen ting om hva dette vil bety for båtfolk i småbåter, men vi våger å antar de vil få bedre dekning hver gang danskebåten passerer.