Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Endelig «Star Wars» på DVD

Lucasfilm har endelig ventet i det lengste med å utgi «Star Wars»-filmene på DVD. 16 .oktober kommer den nyeste – «Episode 1 – The Phantom Menace». De tidligere filmene vil snart følge etter.

StarWars: Darth Maul
Det er nå bekreftet både av Lucasfilm og den norske distributøren SF Norge. Filmen og tillegsmaterialet ligger på to disker, og prisen i USA blir rundt 270 kroner. Den norske prisen er ennå ikke fastsatt.

Filmen lanseres samme dato både i USA, Storbritannia og Norge.

Lang skepsis

Star Wars-regissøren George Lucas har lenge vært skeptisk til DVD-formatet. Syar Wars-filemne har vært ute på VHS og det nå nærmest utdødde formatet Laserdic, men i motsetning til nesten alle andre storfilmer og sukess-serier fra Hollywood har Star Wars-filmene ikke vært å se på DVD.

Som begrunnelse har Lucas oppgitt at han venter på et nytt format som er enda bedre teknisk sett enn DVD. Uavhengige kommentatorer har derimot antatt at den økonomiske biten ennå ikke var på plass, og at Lucas ventet på en bedre avtale med selskapet som skal ta seg av produksjon og distribusjon av filmene.

Masse ekstravarer

Når Lucas først kommer, kommer han godt. DVD-utgaven av «The Phanton Menace» har hele åtte timer med film, regissør-kommentarer, reklameinnslag, bortredigerte scener, storyboards, stillbilder og reportasje fra settet.

Pressemelding fra Lucasfilms
Pressemelding fra SF Norge (PDF-dokument fra DVD-foreningen)