Annonse


Ericsson T29

T29 har fått bedre klaff enn sin forgjenger. Dessuten har den fått WAP (1.1), samt farget ramme om tastatur og display. Chassiset er nå i koksgrått hele veien rundt, og standardbatteriet er på 850 mAh. Det gir telefonen adskillig bedre batterikapasitet, samtidig som den blir noe tyngre og tykkere enn T28.

Mindre antenne

At telefonen blir litt tykkere spiller liten rolle. Faktisk er den bedre å holde enn sin flate forgjenger. Antennen er også blitt noe kortere, selv om vi gjerne skulle sett at den krympet enda mer.

Denne telefonen er forøvrig den første i rekken av de kommende telefonene med EMS, hvilket betyr tekstmeldinger med mulighet for å legge til grafikk og lyd. Lyden skal også være rikere enn på forgjengeren.

Mange funksjoner

T29 har aktiv flipp, mulighet for å sende SMS til hele grupper og den har Mobile Chat. Dette er en SMS-løsning som gjør at du har de forutgående meldingene liggende øverst i displayet mens du skriver dine egne meldinger.

Annonse


Videre har T29 5 spill, mulighet for skreddersydde profiler, taleanrop, plass til 200 oppføringer i telefonboken (i tillegg til de som ligger på SIM-kortet) og Swatch Internet Time (klokke som går fra 0 til 1000 på 24 timer).

T29 har videre 5 spill, innebygget modem (men ikke Ir-port), vibrasjonsvarsling, stoppeklokke, WAP 1.1, 30 forhåndslagrede bilder (til EMS) med lagringsplass til 30 av dine egne bilder og den har kalkulator.

Taleanrop

Telefonboken lar deg også lagre e-postmeldinger, og du kan sende lange SMS. Du kan avvise eller besvare samtaler ved hjelp av talekommando, og du kan ringe opp forhåndsprogrammerte telefonnumre ved hjelp av taleanrop.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…
  +
  Liten og lett
  God meny
  EMS
  Rimelig
  Knøttliten skjerm
  Susing i høyttaler
  Kjedelig design
  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 7 t 0 min 7 t 0 min 7 t 0 min 6 6 36
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 168 t 168 t 168 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 105 g 105 g   7 4 28
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 5 45
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
  Størrelse 110 cm3 8 4 32
  Tekniske finesser 7 5 35
  Skjerm 9 2 18
  Tilleggsutstyr 6 5 30
  Veil. pris inkl. moms 2500 kr. 6 4 24
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Erfaren
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 1 3
  WAP display, lesbarhet 1 1 1
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 0 1 5 5
  WAP Internt minne 0 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 0 1 6 6
  WAP Totalinntrykk 4 2 8
  Resultat 406

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  !
  Forgjengeren havnet i proffklassen. I dag kreves det Ir, bluetooth, GPRS eller HSCSD, samt PDA-funksjonalitet i telefonene i denne klassen. T29 blir derfor å regne som en telefon for erfarne brukere.