M-services

Annonse


M-services med eller uten WAP?

M-servicesRetningslinjene kalles M-service, og ble av flere nyhetsorganer oppfattet som en ny standard protokoll, eller en arvtaker til WAP. Det skrev også Reuters, som vi siterte i en tidligere artikkel om emnet.

MP4

Men GSM Association presiserer at WAP godt kan klare seg i fremtiden. De nye retningslinjene angir hva telefonene i fremtiden skal kunne og ikke kunne. Blant annet inneholder M-service informasjon om hvilke filformater telefonene skal støtte når det gjelder lyd, bilder og skjermsparere. MP3 blir frivillig, MP4 blir standard.

WAP 1.1s død

Om de nye retningslinjene ikke tar livet av WAP, så vil de definitivt ta livet av WAP slik vi kjenner det i dag. WAP 1.1 har ikke de mulighetene mange forventer av en »Internett-telefon», og terminalene som i dag kjører WAP 1.1 vil ikke kunne oppgraderes til WAP 2.0.

M-services åpner for flere nye funksjoner i WAP 2.0, men det åpner i like stor grad for andre og mer brukervennlige løsninger.

EMS, SMS, MMS og SyncML vil også tjene på at produsentene kommer til enighet om hva som skal ligge i M-services.