Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Surf mot himmelen

Flyprodusenten Boeing har sammen med tre store amerikanske flyselskaper erklært at de vil tilby internettforbindelse ombord på 1500 fly.

Arkiv
Dermed skal man kunne surfe i 5 megabit/s mens man flyt i 800 kilometer i timen. Så nå er det bare å kjøpe en neve batterier.

Det er Boeings internett-avdeling Connexion by Boeing som har fått med seg American Airlines, United Airlines og Delta Air Lines for å levere internett på 1500 fly. Tilbudet vil være tilgjengelig fra andre halvår 2002.

Satellitt-link

Selskapene vil benytte en satellitt-link for å skaffe forbindelse med omverdenen. Prisen er antydet til 20 USdollar per time, ifølge nyhetstjenesten Cnet som siterer sjefen i Connexion by Boeing, Scott Carson.

Tjenesten tar sikte på å markedsføre flysetet som en forlengelse av kontoret, og lover hastigheter på minimum 56 k, men avhengig av antall brukere vil det være mulig å oppnå 5 megabit/s.

Bare innenlands

I første omgang er tilbudet tiltenkt å gjelde bare på innenlandsflyging i USA. Kommentatorer Cnet har intervjuet mener det er mer behov for tilbudet på lange utenlandsreiser. Det kan vi selvsagt skrive under på.

Trenger strøm

Som hyppig reisende på fly har undertegnede ofte datamaskinen i bruk på flyet. Internett ville være kjekt, men faktisk er det sannsynligvis vel så viktig å få tilgang til strøm, for batteriene i fangmaskinene varer fortsatt ikke halvveis over atlanteren. Hermed er ideen overlevert til flyselskapene.