Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettnyheter mot betaling

Som en av de første norske nettavisene lukker IntraFish dørene for lesere som ikke vil betale.

Intrafish
– I IntraFish Media er vi stolte over at vi har klart å skape en online nyhetstjeneste som både fiskeri- og havbruksnæringen i Norge og internasjonalt finner nyttig. Det er imidlertid kostnadskrevende å grave fram egne nyheter, sier sjefredaktør og administrerende direktør Knut Eirik Olsen i IntraFish Media i en pressemelding.

De norske og internasjonale nettstedene til IntraFish har vært gratis tilgjengelige siden lanseringen i 1997.

Først ut

Dermed blir han den første norske nettredaktør som lukker dørene helt. Det er ingen nevnverdig kø bak ham. Alle vil ha penger, og de fleste sliter økonomisk. Og alle andre enn Olsen er redd for at leserne om de begynner å ta betalt, vil leserne flykte over til gratis konkurrenter.

Nå er det muligens ikke så mange om fiskebeinet i denne nyhetsnisjen.

Det er bare nyhetene, og etterhvert tjenesten Industry Reports, som IntraFish krever abonnementsavgift for. Leserne får fortsatt gratis tilgang til både databaser, annonser, stilling ledig-tjenesten og andre tilbud .

Inrafish.no