Satellitt

Annonse


Trådløst bredbånd på bygda

SatellittSom innbyggere i en kommune med spredt bebyggelse og liten verdi for storsamfunnet står Hønefossingene ikke høyest på lista over prioriterte kunder for bredbåndsutbyggerne. Men når du kan få bredbånd til ei hytte i Canadas villmark burde det være mulig å få det til også på Hønefoss.

To-veis satellittsamband

Men det finnes altså alternativer. Det kanadiske selskapet Internova Communications leverer bredbånd via satellitt. I motsetning til løsninger vi har sett tidligere dreier det seg denne gangen om et to-veis system, der du også kan laste opp filer via satellittene.

Hastigheten på nedlastingen skal være 16 ganger raskere enn på telefonlinjen, mens opplastingen går 5 ganger raskere. Hvilken hastighet de da har beregnet for kobbertråden sier meldingen ingen ting om.

Det koster å være kar

Det du trenger for å benytte deg av denne løsningen er en parabolantenne med en diameter på en meter. Dessuten må du ha fri sikt til himmelen over Nord-Amerika (Skitt! – det har vi vel ikke fra Hønefoss?) og et eget satellitt-modem.

Løsningen er nesten helt gratis. Modem og antenne får du for snaut 15.000 kroner. Deretter betaler du bare en månedlig avgift på ca 1.500 kroner. Ja, også kommer satellitten da.