Satellitt

Annonse


Trådløst bredbånd på bygda

SatellittSom innbyggere i en kommune med spredt bebyggelse og liten verdi for storsamfunnet står Hønefossingene ikke høyest på lista over prioriterte kunder for bredbåndsutbyggerne. Men når du kan få bredbånd til ei hytte i Canadas villmark burde det være mulig å få det til også på Hønefoss.

To-veis satellittsamband

Men det finnes altså alternativer. Det kanadiske selskapet Internova Communications leverer bredbånd via satellitt. I motsetning til løsninger vi har sett tidligere dreier det seg denne gangen om et to-veis system, der du også kan laste opp filer via satellittene.

Hastigheten på nedlastingen skal være 16 ganger raskere enn på telefonlinjen, mens opplastingen går 5 ganger raskere. Hvilken hastighet de da har beregnet for kobbertråden sier meldingen ingen ting om.

Det koster å være kar

Det du trenger for å benytte deg av denne løsningen er en parabolantenne med en diameter på en meter. Dessuten må du ha fri sikt til himmelen over Nord-Amerika (Skitt! – det har vi vel ikke fra Hønefoss?) og et eget satellitt-modem.

Løsningen er nesten helt gratis. Modem og antenne får du for snaut 15.000 kroner. Deretter betaler du bare en månedlig avgift på ca 1.500 kroner. Ja, også kommer satellitten da.

Annonse