Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rydd opp i visittkort-kaoset

Har du noen gang deltatt på en messe eller en konferanse og kommet tilbake med lommene fulle av visittkort? Nå er endelig den digitale løsningen her.

Visittkortsanner
Canon Systems og Corex Technologies vil om kort tid komme på markedet med en helt ny visittkortskanner. Endelig blir store visittkortkartotek overflødige.

«Lurt sted»

Noen gjemmer kortene på «et lurt sted», mens andre er mer pliktoppfyllende og gir seg i kast med å legge all informasjonen inn i PIM’en på PC’en, før kortene arkiveres i karuseller permer, eller hva det måtte være.

Usedvanlig smart

Løsningen fra Corex er usedvanlig smart. I tur og orden kjører du kortene gjennom skanneren. Programvaren leser grafikken og oversetter til tekst. Dessuten er den intelligent nok til å se forskjell på navn, firmanavn, stillingsbetegnelser og ulike adresser og telefonnumre. Vips, så er informasjonen satt i et system som kan leses av PC, mobiltelefon eller PDA.

Også grafisk format

I tillegg til å gi deg en god og søkbar oversikt over all informasjon på kortet, er det også mulig å lese kortet grafisk. På skjermen får du opp et bilde av visittkortet med logo og det hele, slik at du enkelt kan korrigere eventuelle feil som måtte oppstå under tekstgjenkjenningen. Også notater du måtte ha skriblet på kortet følger med på lasset, slik at du kan ta vare på disse notatene for fremtiden.

Skanneren kalles CardScan 600c, og er en fargeskanner. Informasjonen kan synkroniseres mot PC og mer enn 250 ulike mobiltelefoner, i tillegg til PDA. De arkiverte kortene kan også lastes opp til CardScan.Net, slik at du kan lese dem fra en hvilken som helst nettleser over hele verden.

Brukervennlig

Visittkortskannere er ikke noe nytt, men maken til brukervennlighet og funksjonsrikdom har vi aldri sett. Du kan sågar klikke på en adresse på visittkortet, og få frem et kart som viser hvordan du finner frem til adressen.

Sverger du til gode gamle Time Manager eller lignende kan du velge deg frem til den malen som passer og skrive ut registeret på papir. På samme måte kan du skrive ut brevhoder eller adresse-etiketter. Du kan også legge inn et bilde av kortet ditt som signatur på all utgående post.

CardScan 600c avløser CardScan 500, som var større, uten farger og med en mye enklere software. Planen var å slippe skanneren på markedet nå, men mye tyder på at den vil bli noe forsinket. Prisen er i USA 300 dollar (med enbruker lisens). Dette tilsvarer drøyt 2.800 norske kroner. Med toll og avgifter blir det neppe billigere.