Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3G på beina i Tokyo

Verdens første offisielle 3G-samtale ble gjennomført denne uka, da Dr Keiji Tachikawa, direktør i NTT DoCoMo grep sin videomobil og ringte en kollega.

Og tjenesten fungerte, om enn ikke helt smertefritt. Kollegaen dukket opp på skjermen, som angivelig skal ha flimret en del. I følge Svenske Mobil.nu, som overvar seansen, skal de to herrene heller ikke ha kastet bort tiden på å sette seg inn i hvordan man prater i en mobil samtidig som man filmer seg selv.

Klappet sammen

problemene seg. En server klappet sammen, og i 18 timer var de 3.300 testpilotene uten e-post, opplyser NTT DoCoMo.

Det finnes i dag kun to typer 3G-telefoner. Det ene er et telefonkort til bruk i PC, mens det andre er en i-mode lignende telefon. Videotelefonene vil først komme i slutten av juni, etter at de måtte tilbakekalles på grunn av en programvarefeil.

Stikkord: Mobil