Panasonic UMTS spill

Annonse


Japan prøvekjører 3G

Panasonic UMTS spillEtterspørselen etter de nye 3G-telefonene var ikke uventet enorm. Hele 147.000 japanere sendte inn søknad om å få være med i prøveprosjektet, men bare 3.300 fikk positivt svar.

Oppe fra oktoberl

Det er NTT DoCoMo som står bak prosjektet, og selskapet håper å kunne lansere en fullverdig tjeneste fra oktober. Men problemer med programvare har forsinket prøvenettene, og de mye etterlengtede VM-telefonene (Video Mobile) vil ikke være klare før tidligst om en måned.

De nye telefonene i 3G nettet (også kalt UMTS, Universal Mobile Telephone System) skal være konstant tilknyttet internett med mulighet for rask overføring av data, så som e-post, video eller annen filoverføring.

Positivt

Testbrukerne gir positive tilbakemeldinger, til tross for at det foreløpig er tynt med tilpassede tjenester. Deltakerne i testen har fått gratis telefoner, men må betale en avgift for den mengden av data som de faktisk overfører.

Annonse


Teknisk sett er testtelefonene ennå umodne. Skjermen har en tendens til å fryse, og testerne blir etter hvert ganske flinke til å løsne batteriet for å »boote» hele greia, melder BBC News.

Telenor er nå i gang med å montere utstyret som skal gi 150.000 Osloinnbyggere innenfor ring 3 tilgang til tredje generasjons mobilnett. I 2005 er det ventet at hver krik og krok av landet skal være dekket.

Annonse