Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony lover 2GB Memory Stick

Kampen om hva slags minnebrikker som vil være standard i fremtiden har vi allerede vunnet, hevder Sony. Og nå blir Memory Stick både billigere og bedre, lover de.

Sony memorystick produktr
Dette kom frem under en presentasjon på Memory Stick Partners Forum denne uken. Når flere tar i bruk denne minnebrikken i mobiltelefonere og annet bærbart utstyr vil prisen gå ned. Kapasiteten på brikkene økes stadig.

Men blant produsenter av slikt utstyr er ikke begeistringen like påtakelig. Sony hevder imidlertid at kampen mellom minnebrikkene er medieskapt. Siden introduksjonen i desember 1998 har den lille tyggegummiplata tatt 24 prosent av markedet, både i Japan og i USA, særlig på bekostning av Smart Media. Samtidig har Smart Media oppfølger, SD, bare tatt 2 prosent av markedet, sier Yutaka Nagagawa i Sony. I mars 1999 hadde Smart Media 80 prosent av markedet i Japan.

Sony regner med å selge 125 millioner Memory Stick innen mars 2003. Men foreløpig er antallet bare kommet opp i omlag 10 millioner. For å nå målet tar Sony sikte på å utvide funksjonaliteten til kortet med både nettverkskapasitet og inn/ut -ekspansjonsmodeller. Neste år kommer Memory Stick med 256 MB, og i 2003 kommer en brikke med 2GB, hevder Sonys Masaharu Yanaga.

Trenger støtte

Fortsatt er det få av de store produsentene som vil binde seg til å implementere Memory Stick. Palms nye m505 støtter SD og MMC, og der er heller ikke sikkert at Ericson vil velge Memorystick i fremtidige telefoner, selv om disse produseres i samarbeid med Sony, skriver eeTimes.com.