Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bilde av deg selv på mobilen

Det norske spillselskapet FunCom tar et skritt videre inn i verdenen for mobile tjenester, med photo2Phone og smsInbox

FunCom på mobil (ill.)
FunCom er allerede ute med flere SMS-spill, men lanserer nå to nye mobiltjenester av en litt annen type.

smsInbox

smsInbox er en slags fjernstyrt postkasse for tekstmeldinger, som du kan videresende dine tekstmeldinger til for lagring, og hente frem igjen etter behov. På den måten kan du unngå at minnet i telefonen din fylles opp fordi du tviholder på meldinger du ikke har lyst til å slette. For å lagre, liste opp, eller hente meldinger til og fra smsInbox, sender du tekstmeldinger med kommandoer, for eksempel «SMSINBOX SLETT 2», eller «SMSINBOX LAGRE» etterfølgt av en ny tekstmeldingen som havner i innboksen din

photo2phone

Med dette programmet kan du automatisk ta et bilde fra harddisken din, konvertere det, og sende det til mobiltelefonen din som logo eller billedbeskjed. Det fine er at photo2phone har en rekke innstillinger, og muligheten for å justere billedegenskaper som lysstyrke, kontrast, og oppløsning.

Det er gøy å leke seg med photo2phone, men ikke glem at du betaler ti kroner hver gang du trykker «sende»

Tror photo2phone vil ta av

Hvis noen av disse tjenestene slår an, er omsetningspotensialet for FunCom stort. smsInbox koster 1,50 for hver slette-, lagrie- eller liste-operasjon, og photo2phone koster 10,- kroner hver gang du sender et bilde til deg selv fra web.

– Vi tror og håper at photo2Phone vil bli en hit, og ser ikke bort i fra at det er penger å tjene dette, sier markedssjef Marie Levin i FunCom Mobile Entertainment.

Vi tviler ikke. Tjenesten er god og full av funksjonalitet. Og erfaringsmessig vi vet jo at folk absolutt er villige til å punge ut for bilder og dill til mobiltelefonen…

– Men fokus er på spill

FunCom forsikrer likevel at de først og fremst er et spillselskap, selv om de nå altså stiller med diverse mobile nyttetjenester.

– Vi satt tilfeldigvis på mye kompetanse som vi tenkte vi kunne bruke til å lage noen tjenester av denne typen, vil fremdeles ha hovedfokus på spill. Om en ukes tid lanserer vi for eksempel et nytt SMS-spill, sier Levin til ITavisen.no.

smsInbox og photo2phone finner du påsms.funcom.no.

Stikkord: Mobil