Annonse


Microsoft beklager tyster-plan

Microsoft liker dårlig at vi kjøper PC uten Windows ferdiginstallert. De ville gjerne vite hvem disse «forræderne» var, slik at de seinere kunne undersøke om de brukte piratvare.

Til å gjøre dette, skulle de bruke PC-forhandlere. De lokket forhandlerne med gratis klokker, gassgriller og hagemøblement for å få dem til å tyste på kundene sine.

«Dumt»

Nå gjør Microsoft et tilbaketog som selv Canossa kan misunne dem. I følge den amerikanske avisa Seattle Post-Intelligencer kaller Microsoft-talsmannen Matt Pilla planer for «dum». Han legger til at den ble skrinlagt for flere uker siden, uten at vi har hørt et knyst fra noen.

Oversikt

Det offisielle argumentet var at Microsoft ville få has på de som lånte naboens CD-ROM med Windows og Office i stedet for å forhåndsbetale ved kjøp av PC. Men mange mistenkte også at selskapet ville skaffe seg oversikt over Linux-brukere, for seinere å kunne påvirke dem til å skifte til Windows.

Det er en kjent sak at Linux-brukere gjerne anser seg ferdig med Windows. Det er ikke et system som egner seg spesielt godt for PC-nybegynnere. Om Microsoft ville få mange nye kunder på denne måten, er derfor et åpent spørsmål