Spike trådløst spill

Annonse


Spill trådløst med Spike

Spike trådløst spillDet er solgt over 90 millioner Playstation/PS2-maskiner i verden, samtlige med minst én spillkontroller og 2 meter tilhørende kabelverk. Med andre ord ligger det over 2 millioner mil kabel og roter til stuer og sofakroker rundt om i de tusen hjem. Med dette i tankene, er Spike hjertelig velkommen.

Fungerer med det meste

Spike er et system for trådløse håndkontrollere, både til PC, Playstation 2, og andre spillkonsoller. Ved å plugge en “basestasjon” inn i en av kontroll-portene på spillboksen din, får du umiddelbart muligheten til å bruke hele fire. trådløse kontrollere. Teknologien som gjør det hele mulig er utviklet av Eleven Engineering.

Systemet, som bruker radiobølger i stedet for infrarødt lys, har en rekkevidde på ca. 10 meter – omtrent det samme som Bluetooth.

16 kontrollere

På konsoller beregnet for å koble til fire kontrollere, kan man altså teoretisk sett ende opp med 16, selv om vi ikke for øyeblikket vet om noen spill som støtter så mange.

Annonse


– Vår Spike teknologi støtter de fem store spillplattformene, PS2, Xbox, Gamecube, PC/Mac, og Nuon. Det er opp til selve produsentene som kjøper teknologien å velge hva de skal gjøre med den, sier Grant Bigoray i Eleven Engineering.

Spike-systemer produseres nå under merkenavnet “Airplay” av RCA, som i hvertfall har planer om å selge kontrollere for Playstation 2 og Xbox. Hvorvidt det også blir en Gamecube-tilpasset modell er forløpig ikke bestemt.

Del musikken

– Spike wireless sender på 2.4 Ghz for Europa og Asia, så det er fritt frem for å selge lisensen til europeiske produsenter, sier Bigoray til ITavisen.no.

Spike vil også bruke sine trådløs teknologier til andre formål, for eksempel ved å la en MP3- og CD-spillere dele musikken med flere lyttere, og til stemmestyringsapplikasjoner.

For mer informasjon, se www.spike-wireless.com.